Nederland kent een heel hoge graad van vrijwillige inzet. De maatschappelijke waarde hiervan is bijna niet uit te drukken, maar het levert de vrijwilligers zelf ook veel op: nieuwe kennis en kennissen, nieuwe vaardigheden en competenties, waardering, plezier, geluk en gezondheidswinst. Ook een vereniging als FC Dauwendaele is van vrijwilligers afhankelijk en we hebben er gelukkig ook vele. Zij maken de club tot een levendig geheel.

In de visie van de club is vrijwilligerswerk iets dat erbij hoort en niet afgedwongen hoeft te worden. Vrijwilligerswerk moet door de leden gezien worden als iets dat normaal is en erbij hoort als jij of je kind lid bent van een vereniging. Dat hoeft niet altijd een langjarige inzet te zijn van vele uren per week. Dat mag uiteraard, maar vele handen maken licht werk. Er is altijd wel wat te doen waar jij een bijdrage aan kunt leveren. Of het nu het uitvoeren van een bardienst is, het plegen van onderhoud, het verwerken van oud papier: bedenk het en wij kunnen uw hulp waarschijnlijk gebruiken! Voor wie niet kan kiezen is er altijd nog een lijst met allerlei taken waarvoor wij nog mensen zoeken. Het enige dat u  hoeft te doen is zich aanmelden als vrijwilliger!

Momenteel staan de volgende vrijwilligerstaken nog open:

  • Medewerker bar (ochtend – middag – avond)
  • Medewerker keuken (ochtend – middag)
  • Toezichthouder (overdag doordeweeks)
  • Verenigingsscheidsrechter
  • Grensrechter FCD 1 (deelfunctie met anderen)
  • Opvang gasten en scheidsrechters (op wedstrijddagen)

Graag vertellen wij u wat de taak inhoudt en wat u daarvoor terug krijgt als vrijwilliger. U bent ook van harte welkom als u iets voor de club wilt betekenen, maar deze taak er niet bij staat. Een mail aan secretaris@fcdauwendaele.nl volstaat, maar u kunt ook gebruik maken van het contactformulier op deze website. Bellen met een van de bestuursleden mag ook.