Beste voetbalfanaat,

Wat fantastisch dat jij interesse hebt om deel uit te maken van onze geweldige voetbalfamilie bij FC Dauwendaele!

Bij FC Dauwendaele begrijpen we dat voetbal een persoonlijke passie is en dat je wellicht eerst wilt ontdekken of deze sport en onze club bij jou passen voordat je je definitief wilt aanmelden.

1. Mee kijken bij een training:
Als je nog twijfels hebt of voetbal iets voor jou is, ben je van harte welkom om een kijkje te nemen bij een van onze trainingssessies. Je kan gezellig meetrainen, de sfeer proeven en zien of het spel je enthousiast maakt. Geen verplichtingen, gewoon een kans om te ontdekken.

2. Direct aanmelden:
Heb je je beslissing al genomen en ben je er helemaal klaar voor om lid te worden van FC Dauwendaele? Dat is geweldig! Je kunt je direct aanmelden als aspirant lid van onze vereniging via ons aanmeldingsformulier.

Vul de velden in en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk gemaakt wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten. Dit gaat o.a. over uw rol en betrokkenheid als mede-opvoeder van uw kind en het doen van vrijwilligerswerk binnen de club.

Let op!
Wij hanteren geen ledenstop, maar het kan voorkomen dat wij nieuw aangemelde leden niet direct kunnen plaatsen. Per team hanteren wij een maximum aantal spelers om een overschot aan wisselspelers te voorkomen. Het toekomstige lid komt dan op de wachtlijst te staan, totdat er een oplossing is of er genoeg nieuwe leden zijn voor een extra team in de leeftijdscategorie. Omdat wij natuurlijk iedereen de kans willen geven om te voetballen zullen we er zoveel mogelijk aan doen om hier een passende oplossing voor te vinden. Maar pas als er een plaatsingsmogelijkheid in een team beschikbaar is, wordt de aanmelding omgezet in een inschrijving als lid. Aan de aanmelding kunnen dus geen rechten worden ontleend. Mocht dit aan de orde zijn dan zullen we u hierover uiteraard uitgebreid informeren.

Lidmaatschap
Het lidmaatschap gaat in op het moment dat de aanmelding is omgezet in een inschrijving en duurt tot het einde van het seizoen. Een seizoen loopt van 1 juli tot en met 30 juni van elk jaar. Het lidmaatschap wordt automatisch voortgezet voor een geheel volgend seizoen. Men is dus in principe voor een geheel seizoen contributie verschuldigd.

Contributiecategorieën

Voor het bepalen van de contributie worden de spelers ingedeeld in pupillen, junioren en senioren.

  • Pupillen:  zijn spelers vanaf 5 jaar, die op 1 januari van het jaar waarin het seizoen begint nog geen 12 jaar zijn.
  • Junioren:  zijn spelers die op 1 januari van het jaar waarin het seizoen begint 12 jaar of ouder zijn, maar nog geen 18 zijn.
  • Senioren:  zijn spelers die op 1 januari van het jaar waarin het seizoen begint 18 jaar of ouder zijn.
Contributiebedragen per jaar – seizoen 2023-2024
Spelende leden senioren junioren pupillen
Veldvoetbal €  240,– €  216,– €  198,–
Veldvoetbal studentenlidmaatschap* €  152,– €  139,–
Niet-spelende leden
Niet-spelend lid €  48,–
Donateur €  20,–

Bij aanmelding is tevens eenmalig inschrijfgeld van € 5,– verschuldigd. Vraag naar de voorwaarden van het studentenlidmaatschap.

Wanneer senioren en ouders van jeugdleden vrijwilligerswerk verrichten worden deze bedragen verminderd met € 30,- bij veldvoetbal en € 17,- bij veldvoetbal studentenlidmaatschap.  Dit wordt achteraf verrekend. De contributie wordt met de door u getekende machtiging automatisch geïncasseerd.

Contact, opmerkingen of vragen?

Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het maken van je keuze, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn er om jou te helpen de beste beslissing te nemen voor jouw voetbalavontuur.

Wat je keuze ook moge zijn, we hopen je binnenkort te mogen verwelkomen bij FC Dauwendaele, waar we samen kunnen genieten van de prachtige wereld van voetbal.

Te weinig geld voor een sportclub?

Wil je kind graag op voetballen, maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! We zijn er ook voor zzp-ers met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt. Wij betalen voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar de contributie en eventueel de spullen zoals sportkleding.

Afmelding

Afmelding dient altijd schriftelijk te geschieden bij de ledenadministratie. De gegevens, vermeld op het inschrijfformulier, worden opgenomen in het ledenbestand van de vereniging in verband met verenigingsactiviteiten. De adresgegevens kunnen aan anderen buiten de vereniging worden verstrekt in verband met sponsoractiviteiten of andere marketing- of reclameacties en onderzoeksdoeleinden.