Young Leaders aan de slag in Middelburg

Welzijn Middelburg en FC Dauwendaele zijn in april gestart met het stimuleringsproject Young Leaders. Dit programma heeft als doel jongeren te stimuleren in hun ontwikkeling en ze hun talenten te laten ontdekken om zo een plek in te samenleving te vinden. Na een traject van drie maanden presenteerde de eerste groep deelnemers op maandag 19 juli a.s. de resultaten én ontvingen zij uit handen van de Middelburgse rapper Cycz hun deelnamecertificaat.

Young Leaders

Young Leaders is een programma voor jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 21 jaar, ontwikkeld door NJR en Noorda en Co en maakt deel uit van actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Het doel van het programma is helder: jongeren stimuleren in hun ontwikkeling en ze laten uitgroeien tot zelfbewuste individuen die zich verantwoordelijk voelen voor zichzelf, elkaar en hun eigen leefomgeving.

Young Leaders in Middelburg

De deelnemers van de eerste groep leerden in 10 gratis trainingen naar zichzelf te kijken en na te denken over hun ideale buurt en wat zij daarin zouden willen veranderen. Onder begeleiding van een coach gingen ze aan de slag met het ontwikkelen van een activiteit voor hun buurt. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de plannen, bijvoorbeeld het aanpassen van het Cruyff Court en het organiseren van een sportmarkt om buurtbewoners die nog niet sporten kennis te laten maken met het sportaanbod, na afloop van de training ook echt worden uitgevoerd.

Uitreiking door Cycz

Op maandag 19 juli presenteerden de deelnemers hun projectplannen in Jongerencentrum 2nd Base. Een afvaardiging van Noorda en Co (de initiatiefnemers van het project Young Leaders) was aanwezig bij de bijeenkomst. De Middelburgse rapper Cycz, die door de deelnemers als rolmodel werd aangewezen tijdens de training, reikte de kersverse Young Leaders hun deelnamecertificaten uit.

Samenwerking Welzijn Middelburg, FC Dauwendaele en Noorda en Co

Welzijn Middelburg en FC Dauwendaele trekken samen op binnen dit project en maken zo gebruik van hun gezamenlijke netwerk en kennis. Binnen Welzijn Middelburg en FC Dauwendaele worden momenteel trainers opgeleid door Noorda en Co en het is de bedoeling dat in de komende twee jaar in totaal 10 groepen Young Leaders de training volgen.