Wat te doen bij positief getesten in jouw team?

Steeds vaker wedstrijden afgelast

De laatste paar weken merken wij dat steeds vaker wedstrijden niet door kunnen gaan, vanwege te weinig spelers door positieve coronatesten. Weet jij wat jij moet doen als er binnen jouw team een teamgenoot of meerdere teamgenoten positief testen op corona? Op deze pagina van de KNVB staat precies uitgelegd hoe je dan moet handelen.

Als er iemand in jouw team positief heeft getest

In het geval van een positieve test in je team is het verstandig om zo snel mogelijk, via de betrokkene, te schakelen met de GGD. Zij doen een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler.  Op de website van het RIVM vind je meer informatie.

Wat als wij geen volwaardig team op de been kunnen brengen?

Hier gelden wat verschillende regels voor, afhankelijk van de klasse waarin het team uitkomt. Ook dit is terug te vinden op de pagina van de KNVB. Let wel: dit is geen besluit dat door het team of de teamleiding genomen mag worden. Als het van toepassing is, meldt de trainer/leider van het team dit bij één van de wedstrijdsecretarissen: Ko Noordhoek (senioren) of Niels Noordhoek (jeugd).