VR1 KAMPIOEN!

Afgelopen donderdag speelde ons team Vrouwen 1 (VR1) een cruciale wedstrijd in de strijd om het kampioenschap. Met een puntensaldo van 49, tegenover de 50 punten van De Bevelanders, was het noodzakelijk om te winnen en de drie punten te behalen.

Gedurende de competitie hadden de dames een indrukwekkende reeks van ongeslagen wedstrijden:

• 20 apr: 3-2 winst tegen De Noormannen

Na een lange periode van ongeslagen wedstrijden, verloren de dames op 2 mei voor het eerst met 0-1 tegen Terneuzen. Dit verlies was echter geen definitief einde van hun kampioenschapsdromen.

Na een afgelaste wedstrijd tegen Luctor, kwamen de dames op 18 mei weer in actie tegen De Bevelanders en wonnen met 2-0. Hierdoor kregen ze de kans om kampioen te worden, mits ze de inhaalwedstrijd tegen Luctor Heinkenszand zouden winnen.

De beslissende wedstrijd tegen ST Luctor Heinkenszand/DWO’15 werd gespeeld op donderdagavond op het sportpark in de Kruitmolenlaan. Het was een spannende eerste helft met gemiste kansen. In de tweede helft scoorde Madelon eindelijk het verlossende doelpunt. De 1-0 voorsprong werd later uitgebreid door een doelpunt van Birrit, waardoor de wedstrijd met 2-0 werd gewonnen.

Groot feest dus bij FC Dauwendaele: zowel de meiden van de MO13 als de VR1 zijn kampioen geworden. De dames hebben het dit seizoen meer dan waargemaakt!