Regiocup voor senioren van de baan

De KNVB heeft besloten dat de Regiocup voor senioren dit seizoen definitief niet meer haalbaar is. Nu het kabinet de mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen heeft doorgeschoven van 11 mei naar (op z’n vroegst) 18 mei, blijft er te weinig tijd over voor een toernooi.

Waarom definitief geen Regiocup voor senioren?

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen in elk geval tot 18 mei niet als team trainen, alleen in groepjes van vier. Om verantwoord wedstrijden te kunnen spelen, is een periode van twee tot drie weken nodig om wedstrijdfit te kunnen worden. In dat geval kan de KNVB Regiocup op z’n vroegst in het weekend van 5/6 juni starten. Voor een toernooivorm blijft er dan te weinig tijd over aangezien de zomervakantie op 10 juli van start gaat (regio Noord) en er in de zomer op veel sportcomplexen veldonderhoud nodig is. Daarnaast is het gezien de uitgestelde versoepelingen op dit moment onwaarschijnlijk dat de datum waarop volgens het openingsplan weer wedstrijden gespeeld mogen worden (7 juli) naar voren wordt gehaald.

Veldonderhoud bij FC Dauwendaele

Dat geldt ook voor onze club. Naast het vernieuwde veld 5 zouden de oefenhoek en veld 4 doorgezaaid moeten worden. De gemeente zou daar het liefst zo snel mogelijk mee willen beginnen. Wij hebben gevraagd om dit nog uit te stellen totdat er duidelijkheid is over de Regiocup voor jeugdteams (onder de 27 jaar) en oefenwedstrijden. In het weekend van zaterdag 26 juni gaat het sportpark sowieso dicht.

Regiocup voor de jeugd?

De jeugd mag wel al enige tijd normaal trainen en op de eigen vereniging partijtjes spelen. Aangezien zij hierdoor al wedstrijdfit zijn, wil de KNVB de optie voor de Regiocup voor deze doelgroep zo lang mogelijk openhouden. Zodra hier definitief uitsluitsel over is, communiceren we hierover. Hier vind je de poule-indeling voor de Regiocup, wanneer deze van start kan.