Nieuwe voorzitter voor FC Dauwendaele!

Beste leden en supporters van FC Dauwendaele,

Met genoegen stellen we jullie voor aan de nieuwe voorzitter van onze club: Richard Bon. Per 1 januari heeft hij het voorzitterschap overgenomen van Finus Kuijs, die de afgelopen vijf jaar met toewijding en passie deze rol heeft vervuld.

Zoals eerder geschreven heeft Finus zich maar liefst 16 jaar lang als toegewijde vrijwilliger ingezet. Van het coachen en begeleiden van het team van zijn zoon tot het leiden van andere teams en regelmatig fluiten als scheidsrechter, Finus heeft zijn passie voor voetbal en inzet voor de club overal laten zien. De laatste 5 jaar was dit dus als voorzitter van de club. Tijdens de ALV in december 2023 heeft Finus echter kenbaar gemaakt zich niet herkiesbaar te stellen.

Richard Bon, een bekend gezicht binnen onze vereniging, brengt een schat aan ervaring en betrokkenheid met zich mee. Met een indrukwekkende staat van dienst als vrijwilliger en een rijke geschiedenis bij FC Dauwendaele, zijn wij ervan overtuigd dat Richard een uitstekende aanwinst is voor het voorzitterschap.

Zijn betrokkenheid bij de club is niet nieuw; Richard is al 29 jaar lid en heeft diverse rollen vervuld, waaronder barmedewerker, coördinator horeca, algemeen bestuurslid, organisator van evenementen, clubscheidsrechter, vlagger voor het eerste elftal, collectant, en leider van verschillende seniorenelftallen en A1. Daarnaast heeft hij ook een actief voetbalverleden als speler op het veld.

Richard is niet alleen gepassioneerd op het veld maar heeft ook een succesvolle carrière bij Rijkswaterstaat als contractmanager achter de rug. Na 43 dienstjaren kijkt hij uit naar zijn welverdiende pensioen volgend jaar.

Richard is vastbesloten om FC Dauwendaele te laten groeien en bloeien, en we vragen jullie allemaal om hem te steunen in zijn nieuwe rol als voorzitter. Want alleen samen komen we verder!

We nodigen iedereen uit om Richard persoonlijk te leren kennen.  Hij is regelmatig op de club aanwezig en staat altijd open voor vragen of een gezellig praatje. Je kan Richard ook bereiken via telefoonnummer 06 – 52 40 37 09 of mail naar voorzitter@fcdauwendaele.nl

Hieronder stelt Richard zichzelf persoonlijk voor:

“Mijn naam is Richard Bon en ben sinds korte tijd de nieuwe voorzitter van FC Dauwendaele. Ik ben 63 jaar, getrouwd met Ingrid (oud barmedewerker) en wij hebben 2 kinderen Samantha (oud barmedewerker) en Ricardo (huidig trainer en leider van het 3 de elftal) en trotse opa en oma van 2 kleinzoons Genaï en Djani.

Geboren en getogen in Den Haag en in 1994 verkast naar Zeeland alwaar we met veel plezier wonen en ik alweer 29 jaar lid van FC Dauwendaele en in die tijd heb ik mijn sporen verdient in het vrijwilligersleven bij de club. Daarnaast heb ik ook nog gevoetbald in een lager elftal en zijn wij er in geslaagd om rechtstreeks kampioen te worden wat voor, zover ik weet, niet veel voorgekomen is bij onze senioren.

Ik ben werkzaam bij Rijkswaterstaat als contractmanager en heb er inmiddels al 43 dienstjaren op zitten en mag volgend jaar met pensioen.

We gaan als bestuur aan de slag met de vele uitdagingen die voor ons liggen waarbij de prioriteit ineerste instantie bij de jeugd komt te liggen aangezien zij de toekomst vertegenwoordigen en hopelijk onze vereniging weer een impuls kunnen geven om te gaan groeien.

Wie meer over mij te weten wil komen buiten bovenstaande, ik ben vaak genoeg op de club en ben open en transparant en benaderbaar dus schroom niet om een vraag te stellen of even gezellig te kletsen.

Tot op de club!”

We willen via deze weg oud voorzitter Finus Kuijs nogmaals hartelijk bedanken voor zijn inzet en toewijding; we zullen zijn bijdrage aan de club zeker missen. Richard Bon heten we van harte welkom als de nieuwe voorzitter. Veel succes in deze nieuwe functie!

Met sportieve groet,

Het Bestuur van FC Dauwendaele