Maatregelen per 29 september 18:00u

Het kabinet heeft maandagavond 28 september een aantal extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen gaan in vanaf dinsdag 29 september 18:00u en gelden minimaal voor de komende drie weken. Voor het voetbal betekent dit:

  • Geen publiek meer toegestaan bij zowel het betaald als amateurvoetbal.
  • Alle sportkantines (en dus ook de blokhut) gaan dicht. Er mogen geen eigen meegebrachte drinken/etenswaren genuttigd worden in het kleedkamergebouw en op het terrein van de club.
  • Op het publiek na zijn alleen personen welkom die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches, stafleden (assistent trainers en verzorgers, teammanager en materiaalman), officials (scheids- en grensrechters), bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs bij uitwedstrijden bij jeugdspelers tot en met 19 jaar. Daarboven worden leden geacht zelf het vervoer te regelen.
  • Er mogen maximaal 3 chauffeurs het terrein betreden bij teams t/m de JO11. Daarboven mogen maximaal 5 chauffeurs aanwezig zijn als toeschouwer bij hun team.
  • Geblesseerde spelers mogen niet aanwezig zijn bij de wedstrijden/trainingen.
  • Hoe naar wij het ook vinden, maar bij thuiswedstrijden mogen (groot)ouders of andere familieleden niet blijven kijken, ook niet bij de allerjongste jeugdteams. U wordt geacht uw kind op een centrale plek buiten het complex over te dragen aan de trainer, die dan met de groep het terrein mag betreden. Aangezien onze trainers sleutels hebben die toegang verschaffen, worden zij ook geacht de tegenstander toegang te verlenen.
  • Er zijn kleedkamers beschikbaar en er mag gedoucht worden na de wedstrijden, met uitzondering van de leeftijdscategorieën JO7 t/m JO10. Na afloop van de wedstrijd zullen zij met hun trainers als groep het terrein weer verlaten (met inachtneming van 1,5 afstand tot de volwassenen in hun buurt) en aan de ouders overgedragen worden. Dat geldt ook voor de uit spelende tegenstanders.
  • Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dit betekent dus dat iedereen na afloop van de training/wedstrijd zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaat. Zij blijven dus ook niet kijken naar een andere training/wedstrijd na afloop omdat zij dan worden gezien als toeschouwers.
  • De regels voor maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte (4 personen) gelden niet voor kinderen t/m 12 jaar. Voor jongeren van 13 jaar en ouder gelden deze maatregelen wel. Dus ook voor en na het sporten.
  • In eerste instantie zijn wij als club ervoor verantwoordelijk dat de coronaregels zo goed mogelijk worden nageleefd op onze accommodatie. Wij zijn samen de club, dus ieder (bestuurs)lid mag mensen erop wijzen wanneer zij bijvoorbeeld de 1,5m niet goed in acht nemen.
  • Daarnaast is de gemeente verantwoordelijk voor de controle en handhaving op de coronamaatregelen. Wanneer blijkt dat de coronamaatregelen niet goed worden nageleefd bij onze club, kunnen zij als uiterste sanctie besluiten de club te sluiten. Het is dus in ieders belang om het niet zover te laten komen en elkaar goed te wijzen op de naleving van de regels. Eventuele opgelegde boetes zullen op de overtreders verhaald worden.
  • De sportkantine kan gebruikt blijven worden voor verenigingsactiviteiten die ondersteunend zijn aan het voetbal. Denk hierbij aan: vergaderingen, wedstrijdbesprekingen en het wedstrijdsecretariaat. Hierbij is het uitgangspunt dat de horeca in de kantine gesloten blijft en er geen toeschouwers/publiek zich in de kantine begeven. Daarnaast gelden de algemene coronamaatregelen m.b.t. het aantal toegestane personen in binnenruimtes.
  • Een consumptie zoals een kopje koffie/thee aanbieden aan vrijwilligers rondom trainingen/wedstrijden is toegestaan zolang de kantine en horeca gesloten blijft.