Krappe beurs, maar toch jouw kind laten sporten? Dat kan!

Beweging is gezond

Als de afgelopen periode ons iets geleerd heeft, dan is het wel dat bewegen gezond is. Nu de dagen weer langer worden en de temperatuur langzaamaan stijgt, krijgt iedereen weer zin om tegen de bal aan te schoppen. Jammer genoeg is het nog niet zover, dat alle leden weer volop van hun sport en het verenigingsleven kunnen genieten, maar wij houden goede hoop.

Maar wat nu als het financieel niet uitkomt en je kind wil sporten?

Voor de coronacrisis had niet ieder huishouden het even breed, maar de kans bestaat dat straks na de coronacrisis nog meer mensen (tijdelijk) krap bij kas komen te zitten. Dan is het lidmaatschap van een club en de kosten voor sportspullen al snel een te grote hap uit het gezinsbudget. Toch zou het ook voor die kinderen gewoon mogelijk moeten zijn om mee te kunnen doen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Gelukkig is daarvoor het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Zij helpen als jouw kind op voetballen wil, maar er (tijdelijk) te weinig geld is om jouw kind mee te laten doen. Zij zijn er ook voor zzp-ers met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt. Zij betalen voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar de contributie en eventueel de spullen zoals sportkleding.

Tijdig aanvragen via een intermediair

De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker van het sociaal wijkteam. Lees hier hoe het verder in zijn werk gaat en waar je een fonds in de buurt kunt vinden.