Coronamaatregelen nog verder aangescherpt

Geen sportactiviteiten tussen 17.00 – 5.00 uur

De situatie in de ziekenhuizen is momenteel zo ernstig dat de overheid heeft besloten om verdere maatregelen tegen het Covid virus te nemen. De maatregelen raken de samenleving en het amateurvoetbal wederom hard. De komende drie weken, vanaf 28 november, moeten sportaccommodaties tussen 17.00 – 05.00 uur dicht zijn. De kracht van sport en bewegen heeft hiermee niet de waarde toegekend gekregen die wij menen eraan toe mogen kennen.

Huidige coronamaatregelen blijven van kracht

Dit betekent:

  • Publiek is helaas niet welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders.
  • In het clubhuis en de kleedkamer is een CTB voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht.
  • Vaste zitplaatsen zijn verplicht in het clubhuis.
  • Het afhalen van eten/drinken bij een afhaalpunt (binnen) mag zonder CTB maar met mondkapje.

Vanaf 28 november 05.00 uur gelden de volgende  extra regels:

  • Na 17.00 uur moeten de sportaccommodaties dicht zijn. Dat geldt ook voor het clubhuis.
  • Naast de vaste zitplaatsen is het dragen van een mondkapje en 1,5 meter afstand houden verplicht in het clubhuis. Dat houdt in dat er minder mensen aanwezig kunnen zijn.
  • Georganiseerd buiten sporten na 17.00 uur (wedstrijd of training) is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand. Ter verduidelijking, dit mag dus niet plaatsvinden op de sportaccommodatie zelf.

Deze maatregelen van het kabinet gelden voor 3 weken en gelden in ieder geval tot 19 december 2021. Op dinsdag 14 december wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Op dit moment wordt in beeld gebracht of er behoefte is om trainingen op andere momenten mogelijk te maken.

Oproep: houd je in alle gevallen zoveel mogelijk aan de opgelegde maatregelen

Los van wat een ieder vindt van het beleid en de maatregelen roept het bestuur alle leden op om zich zoveel mogelijk te houden aan de maatregelen. Dan kan hopelijk voorkomen worden dat de periode na drie weken verlengd/verzwaard moet worden. Blijf thuis als je verkoudheids- en/of griepklachten hebt en houd je aan de basisregels.