24 februari 2024
Kapelle MO13 en FC Dauwendaele MO13
Eindstand 0-2

Afgelopen 24 februari stond de MO13 van FC Dauwendaele weer paraat voor een spannende wedstijd tegen VV Kapelle. Ondanks de ijzige temperaturen brachten de meiden een verwarmende wedstrijd op het veld.

Tegen het naderende einde van de eerste helft was de stand nog steeds gelijk, een vastberaden FC Dauwendaele bevocht grotendeels op de helft van VV Kapelle, maar de score bleef 0-0. Het geduld van de meiden werd echter net voor de rust beloond toen Diana met een knap doelpunt de verdiende voorsprong van 0-1 op het scorebord zette.

Na de rust volgden een aantal prachtige kansen voor FC Dauwendaele, die uiteindelijk werden bekroond met een tweede doelpunt door Sesen. Net voor het eind van de tweede helft kwam Jennifer dichtbij met een fraai schot dat helaas op de lat belandde. Desondanks eindigde de wedstrijd met een overtuigende 0-2 overwinning voor de dames.

Dit is alweer de vierde gewonnen wedstrijd van de derde fase, waardoor de MO13 van FC Dauwendaele nog steeds stevig op de eerste plaats in de poule staat. Een fantastische prestatie die getuigt van hun toewijding en teamwork. Op naar nog meer succesvolle wedstrijden en het behouden van die koppositie!

28 oktober 2023
VCK MO13-2 en FC Dauwendaele MO13
Eindstand 2-6

Wedstrijdverslag: MO13 boekt overtuigende overwinning op VCK

Op de frisse zaterdagochtend, 28 oktober, betraden de energieke meiden van MO13 vol zelfvertrouwen het voetbalveld van sportpark de Stoofwei in Koudekerke. Ondanks het bruisende Halloweenfeest op de club de avond ervoor, waren de meiden verrassend fris en fruitig. Ze stonden op scherp en waren vastberaden om hun eerste wedstrijd in de nieuwe competitie tegen VCK MO13-2 tot een succes te maken.

In de eerste helft lieten de meiden meteen zien wat ze waard waren. Diana opende de score met een doelpunt. Het was Zara met een verbluffende goal vanaf een behoorlijke afstand van het doel de stand op 2-0 voorsprong zette. De tegenstander stond perplex terwijl de meiden van MO13 juichten van blijdschap. Met een comfortabele voorsprong van 2-0 gingen ze de rust in.

Na de pauze moesten de meiden wel hun draai opnieuw vinden, en dat gaf VCK helaas de kans om een tegendoelpunt te scoren. Maar dit ontmoedigde onze meiden geenszins. Integendeel, ze toonden veerkracht en vastberadenheid. Sesen nam het voortouw en liet zien waarom ze in het team thuishoort. Met indrukwekkende precisie en vastberadenheid scoorde ze maar liefst vier doelpunten. Hoewel VCK ook nog een tweede doelpunt wist te maken in de tweede helft, kon dat de vreugde van onze meiden niet temperen. Met een eindstand van 6-2 verlieten de meiden het veld als trotse winnaars. Hun teamwork, vastberadenheid en individuele talenten waren de sleutel tot deze overtuigende overwinning.

Een geweldige start van het seizoen voor de meiden van MO13. Op naar de volgende wedstrijd!

7 oktober 2023
FC Dauwendaele MO13-1 en Luctor Heinkenszand MO13-1
Eindstand: 2-5

Afgelopen zaterdag speelde het gloednieuwe meidenteam, FC Dauwendaele MO13-1, hun vijfde wedstrijd tegen Luctor Heinkenszand MO13-1. De wedstrijd begon veelbelovend met een voorsprong van 1-0 dankzij een doelpunt van aanvoerster Thalis. Ondanks een tegengoal wist Diana het team weer op voorsprong te zetten met 2-1. Helaas werd voor de rust de stand gelijk getrokken door Luctor Heinkenszand, waardoor beide teams met een 2-2 tussenstand de rust in gingen.

Na de rust merkten de meiden vermoeidheid en door het hoge aantal wisselspelers van de tegenstander was het, ondanks hun inzet en teamwork, moeilijk om het tempo bij te houden. Uiteindelijk moest FC Dauwendaele met een eindstand van 2-5 hun verlies accepteren. Ondanks de nederlaag hebben de meiden een prachtige wedstrijd gespeeld en mogen ze trots zijn op hun teamwork, vooral gezien het feit dat ze nog maar kort samen voetballen. De grootste winst van de dag was het teamgevoel en de inzet die ze toonden. Een welgemeende felicitatie aan Luctor Heinkenszand voor hun overwinning.