Samen worden we sterker!

SVO WVV ’20

Vanaf komend seizoen sluiten vv Zeelandia Middelburg & FC Dauwendaele, wat betreft het meisjes- en vrouwenvoetbal, de handen ineen. Vanaf MO17 gaan de twee verenigingen samenwerken. De meisjes en vrouwen gaan gezamenlijk verder binnen een SVO (Samenwerkende vrouwenvoetbal organisatie) onder de naam W.V.V.’20. Dit staat voor Walchers VrouwenVoetbal. De samenwerking voor de meisjes en vrouwen betekent een eigen naam, tenue en logo, hoe leuk is dat?! De samenwerking zorgt ervoor dat jij op je eigen niveau kunt spelen. Wil je op hoger niveau spelen, dat kan! Maar speel je liever recreatief, dat kan ook!

Alternatief voor stoppen is doorgaan binnen de SVO

Het vrouwenvoetbal heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen en is één van de snelst groeiende sporten in Nederland. Het blijft echter lastig om de speelsters, die zich vaak jong aanmelden, ook voor een langere tijd te behouden. Nog (te) veel speelsters in de leeftijdscategorie 15 jaar en ouder stoppen met voetbal. Dit heeft vaak tot gevolg dat er dan te weinig speelsters overblijven om een team te vormen, waardoor er speelsters die eigenlijk willen doorgaan (noodgedwongen) ook stoppen. Om hierin verbetering te brengen slaan de twee Middelburgse verenigingen de handen ineen. Door de samenwerking ontstaat er een grote groep voetbalsters, waardoor de verenigingen beter kunnen zorgen voor een goede doorstroming van de jeugd naar het seniorenvoetbal. Ook willen de verenigingen hiermee een mogelijkheid bieden om voetbalsters uit de regio, waarvoor bij hun eigen club geen elftal beschikbaar is, een plaats te bieden om te voetballen.

Meer informatie?

Ben je geboren in 2005 of eerder en vind je het leuk om eens bij ons te komen kijken? Of ben je benieuwd wat deze samenwerking inhoudt? Neem dan contact op met onderstaand contactpersoon, dan kijken we samen voor een passend team of de juiste uitleg op jouw vraag.

Contactpersoon FC Dauwendaele: Ramon Dahoe