Positieve test op COVID-19

Eerste melding is een feit

Vandaag is het bestuur van de club ge├»nformeerd door een begeleider van onze JO19, dat hij positief is getest op het coronavirus en dat hij tot 9-9 in isolatie is gegaan. Uiteraard vinden wij het vervelend voor hem en zijn naasten en hopen dat hij zich snel weer bij de groep kan voegen. Uit navraag is gebleken dat hij afgelopen zaterdag voor het laatst op de club was en dat de kans op overdracht vrij gering is geweest. De GGD heeft (nog) geen aanleiding gezien om een contactonderzoek onder leden van de vereniging te houden. Om die redenen gaan wij ervan uit dat de GGD hen als ‘overige niet nauwe contacten’ ziet.

Maatregelen

Het houdt in dat spelers en overige begeleiders gewoon mogen blijven deelnemen aan trainingen en wedstrijden, maar dat zij hun gezondheidssituatie de komende veertien dagen goed in de gaten moeten blijven houden. Als zij alsnog klachten krijgen, die door de overheid genoemd zijn als mogelijke symptomen van COVID-19, dan moeten zij in strikte isolatie gaan en zich laten testen bij de GGD.

Informeren

Vandaag zijn alle teamleden geïnformeerd over de situatie en zij zijn gevraagd om ook hun thuissituatie hiervan op de hoogte te stellen. Daarnaast is contact opgenomen met de tegenstander voor komend weekend en de tegenstander van afgelopen weekend. In overleg met de tegenstander voor komend weekend is besloten om deze wedstrijd uit te stellen tot na de periode van 10 dagen, gerekend vanaf vorig weekend.

Openheid

Wij waarderen de openheid van de positief geteste begeleider en respecteren zijn privacy in het kader van de AVG. Hij heeft zijn verantwoordelijkheid genomen en de kans op verspreiding bewust zoveel mogelijk voorkomen. Het zal zeker niet het laatste geval zijn waarmee wij (en andere clubs) te maken gaan krijgen. Ook om die reden brengen wij dit ook naar buiten. Het is een voorbeeld hoe er gehandeld moet worden als het gebeurt. Het is ook een herinnering aan iedereen dat het virus niet weg is en dat maatregelen nodig blijven. Wij hopen dan ook dat iedereen zich zoveel mogelijk daaraan houdt.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande vragen, dan kunt u contact opnemen met de voorzitter van de club.

Lees hier de veelgestelde vragen over het coronavirus op de website van de KNVB.