In memoriam Erik Moens

Dinsdag 24 maart 2020 werden wij opgeschrikt door het bericht dat Erik Moens op 55-jarige leeftijd was overleden. Wij wisten dat het niet goed met hem ging, maar toch komt zo’n bericht hard aan.

23 jaar lid, maar nooit voor FCD gespeeld

Erik is ongeveer 23 jaar lid geweest van FC Dauwendaele, maar heeft echter nooit officieel bij FC Dauwendaele gespeeld. Hij kwam als ouder en begon als trainer van Lars bij de mini-pupillen. Later kwamen ook Britt en Mattz bij de club. Hij is daarna jaren trainer geweest van teams waarin of Lars of Mattz speelden of allebei. Een aantal jaren heeft hij dit samen gedaan met Paul Vreede, die helaas vorig jaar is overleden.

9 jaar is hij trainer/coach geweest van FC Dauwendaele 2, waarin ook Lars en Mattz speelden. In 2018 is hij gestopt als trainer/coach, maar vaak was hij nog aanwezig bij de wedstrijden en vaak als assistent-scheidsrechter.

 Afgelopen najaar werd Erik ernstig ziek en kreeg te horen dat hij niet meer kon genezen. Toch bleef hij zo lang mogelijk de wedstrijden bezoeken, ook na zijn operaties.

Lid van verdienste

Op 29 februari 2020 is door enkele betrokken leden een benefietwedstrijd georganiseerd ten bate van KWF tussen FC Dauwendaele 2 en FC Dauwendaele 3. In FC Dauwendaele 2 speelden allemaal spelers, die ooit onder Erik hadden getraind en gespeeld. Hij was daarbij aanwezig als coach, evenals een heleboel familieleden, collega’s, kennissen en sportvrienden. Er waren een paar honderd mensen aanwezig. Wij zijn erg blij dat dit op 29 februari doorgang heeft kunnen vinden. De benefiet heeft het fantastische bedrag van €5000,00 opgebracht ten bate van KWF. Bij deze gelegenheid is Erik benoemd tot lid van verdienste van de club.

Erik was een innemende persoonlijkheid. Prettig in de omgang en een verenigingsman. Nooit te beroerd om een gat op te vullen. Velen zullen hem missen binnen de vereniging.

Erik was als leraar verbonden aan basisschool Acaciahof, waar hij erg geliefd was. Zijn leerlingen, hun ouders en collega’s zullen hem zeker ook gaan missen.

Op en top sport- en familieman

Voor zijn trainersloopbaan heeft Erik jaren gevoetbald bij sv Walcheren en 1 jaar bij vv Vlissingen. Daarnaast heeft hij jaren in de zaal gespeeld. Hij was een op en top sportman. Hij beoefende nog vele andere sporten.

Bij Erik ging zijn familie boven alles. Hij besteedde veel aandacht aan Lars, Britt en Mattz als ze moesten voetballen. Joanda was bij veel wedstrijden aanwezig.

Wij leven mee met Joanda, Lars, Britt en Michel, Mattz en Suzanne en verdere familie. Wij wensen hen veel sterkte met het verwerken van dit zware verlies.

Bestuur en leden FC Dauwendaele