Gert-Jan van Leiden hoofdtrainer vanaf seizoen 2021-2022

FC Dauwendaele heeft met ingang van het seizoen 2021-2022 Gert-Jan van Leiden aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De club en de trainer zijn een tweejarige overeenkomst aangegaan.

Terugkeer bij de club waar het begon

Gert-Jan is als voetballer lange tijd actief geweest bij FC Dauwendaele en is als jeugdspeler doorgegroeid naar basisspeler van het eerste elftal. Na de promotie naar de eerste klasse in 2010 vertrok hij naar Goes. Hierna kwam hij onder meer uit voor ADO ’20 uit Heemskerk en hij beëindigde zijn actieve voetbalcarrière bij Hoek.

Debuut als hoofdtrainer bij de senioren

Voor Gert-Jan is dit zijn eerste aanstelling als hoofdtrainer bij de senioren. Zijn ambitie is om als trainer door te groeien met als volgend doel het behalen van het TC1/UEFA A diploma. Hiervoor moet hij ten minste twee jaar ervaring als hoofdtrainer hebben opgedaan. Zowel de club als de trainer zijn blij dat hij dit kan doen bij de club waarbij hij is opgegroeid. Hij treedt daarmee in de voetsporen van René de Nooijer, die na afloop van dit seizoen, vier seizoenen de hoofdtrainer was.

Voor veel jeugdspelers geen onbekende

Gert-Jan is ook door zijn werk als mede-eigenaar van Skills & Control geen onbekende in het Zeeuwse voetbal. Veel jeugdspelers hebben al training gehad van hem. Deze ervaring gaat de club helpen om jonge talenten beter te maken en makkelijker de weg naar het eerste elftal te laten vinden. Dat is uiteindelijk ook één van de doelen die Gert-Jan als hoofdtrainer meekrijgt van het bestuur. Plezier blijft voorop staan als belangrijke waarde binnen de club. Individuele ontwikkeling ook. Gert-Jan wil laten zien dat dit hand in hand kan gaan met goede prestaties.

Berichten in de media

PZC: Van Leiden debuteert bij FC Dauwendaele als hoofdtrainer

Omroep Zeeland: Eerste trainersklus voor Gert-Jan van Leiden