Extra afsluiting sportpark Kruitmolen

De gemeente Middelburg heeft geconstateerd dat er gebruik wordt gemaakt van de kunstgrasvelden van De Kruitmolen. Vanwege het coronavirus is dat niet de bedoeling. Om die reden is de toegang tot het veld voorzien van extra hang- en sluitwerk. Uiteraard zijn wij op de hoogte dat jongeren zich niet zomaar tegen laten houden hierdoor. De afgelopen weken worden vuilniszakken vol afval afgevoerd. Er zijn bovendien brandvlekken gemaakt aan de zijde van de Torenweg.

Houd je aan de regels

Wij snappen dat buiten zijn met het mooie weer heel aantrekkelijk is. Normaal gesproken juichen wij het toe dat jongeren lekker aan het sporten zijn, maar nu ligt dat net even anders. Hoe eerder het virus de kop is ingedrukt, hoe sneller wij weer toegang kunnen hebben tot ons sportpark. Dan kan iedereen weer lekker sporten. Houd je dus aan de regels:

  • Als je gaat voetballen, dan alleen op de voetbalkooi
  • Als je gaat voetballen, dan niet meer dan 3 personen tegelijkertijd en op voldoende afstand

Daarnaast (en dat zou eigenlijk voor zich moeten spreken), ruim je na afloopt al je afval netjes op. Dat is ook veiliger voor de vrijwilligers die de zooi nu op moeten ruimen. Vernielingen zijn uiteraard helemaal uit den boze.

Jij riskeert een hoge boete

De gemeente zal zo nodig handhaven en boetes uitdelen bij overtredingen. Het terrein is verboden voor onbevoegden, wat inhoud dat alleen medewerkers van de gemeente en bestuursleden en vrijwilligers die onderhoud verrichten er mogen zijn.

Wij riskeren verdere afsluiting van ons sportpark

Op het moment dat er geconstateerd wordt dat er ook op andere velden gespeeld wordt, zal de gemeente overgaan tot verdere sluiting. Dat heeft te maken met het feit dat het onderhoud naar voren is gehaald, nu er een langere periode niet gevoetbald kan worden. Blijf dus helemaal weg van de grasvelden.

Vooral ook niet-leden

Er is tevens geconstateerd dat er vooral jongeren bezig zijn die geen lid zijn van FCD, maar die vanuit heel Middelburg e.o. komen voetballen. Dit stuk bereikt dus waarschijnlijk niet de doelgroep. Maar mochten er vrienden van leden tussen zitten, dan hoop ik dat zij hierop gewezen worden. En als het nu zo bevalt, dan schrijven wij ze graag in als lid voor volgend seizoen.