Coronaprotocol per 1-8-2020 (aangepast per 4-9)

Coronaprotocol FC Dauwendaele / SVO WVV ‘20 per  1 augustus 2020

Dit protocol treedt in werking op 1 augustus 2020 en wordt aan de hand van wijzigingen door de hiervoor genoemde instanties zo nodig aangepast. De algemene basisregels, hygiëneregels en richtlijnen van het RIVM, de overheid, NOC*NSF, KNVB zijn altijd van toepassing voor de velden en accommodaties op sportpark De Kruitmolen.

FC Dauwendaele wil geen enkel risico lopen wat betreft jouw gezondheid en de gezondheid van anderen, zeker de ouderen en kwetsbare mensen onder ons. Mocht de club ondanks alle genomen maatregelen toch een boete van € 3.900,00 ontvangen, omdat personen zich niet aan de 1,5 meter afstand of andere instructies hebben gehouden, dan wordt die boete verhaald op die personen die de regels hebben overtreden. Houd je ook aan deze regels bij uitwedstrijden!

Neem zelf je verantwoordelijkheid, gebruik je gezonde verstand en geef elkaar de ruimte

Veel van de regels en richtlijnen mogen bekend worden geacht. Wat jouw persoonlijke ideeën daarover zijn speelt hierin geen rol. Als lid van de vereniging en als bezoeker van onze club heb je jezelf te houden aan het protocol van de vereniging.

De kantine blijft voorlopig gesloten

De reden hiervoor is dat in de kantine maar een zeer beperkt aantal mensen binnen mogen zijn. Bovendien moeten wij dan vaker desinfecteren. Alles wordt om die reden vanuit de blokhut en de ruimte daaromheen gedaan (afhaallocatie). Er gelden aanvullende regels voor (het plein bij) de blokhut. Deze vind je in het protocol. Er kan alleen met pin afgerekend worden. Houd hier dus rekening mee. In het kader van de horecaregels worden alle bezoekers gevraagd om in het kader van de AVG vrijwillig hun naam en contactgegevens (telefoon en e-mail) achter te laten, zodat brononderzoek door de GGD mogelijk is bij een eventuele uitbraak van het coronavirus binnen de club.

De kleedkamers worden tot nader bericht alleen benut bij wedstrijden 

Na ieder gebruik zou de kleedkamer gedesinfecteerd moeten worden, voorafgaand aan het gebruik door een ander team. Dit kost veel tijd en geld. Bij trainingen geldt dus: kom in jouw trainingskleding naar de training en douche thuis. Ook bij wedstrijden en trainingen gelden regels. Bij gebruik van de kleedkamers gelden nog aanvullende regels. Lees hiervoor het protocol.

Maximaal aantal personen per ruimte

De genoemde maximum aantallen betreffen de situatie met 1,5 meter voor 18 jaar en ouder (Senioren en JO19/MO19). Jeugd t/m O17 hoeft binnen geen onderlinge afstand te houden, zij kunnen met meer personen dan de hierboven genoemde aantallen gebruik maken van de ruimtes. Zij houden echter altijd 1,5 meter afstand tot iemand van 18 jaar of ouder. Bij de ingang van de ruimtes hangt het actuele aantal maximum per ruimte.

Extra regels voor trainers, spelers en ouders (ook van de bezoekende vereniging) 

  • Spelers van teams JO7 t/m JO10 komen in wedstrijdtenue naar de wedstrijd. Bij wat kouder weer een trainingsjack/-broek aantrekken. Er wordt (om beurten) een kleedkamer beschikbaar gesteld, maar zij kunnen na afloop niet douchen. Limonade wordt op het veld gedronken.

De reden is dat ouders niet in de kleedkamers mogen en dan hun zoon/dochter niet kunnen helpen met omkleden en douchen. Bovendien geeft het ruimte voor overige teams, omdat er maar maximaal 8 personen in 1 kleedkamer mogen (vanaf O19), waardoor elftallen meerdere kleedkamers nodig hebben. Wij vragen uw begrip hiervoor.

  • Seniorenteams mannen en vrouwen en JO19 en MO19 moeten er rekening mee houden dat ze de wedstrijdbespreking niet in de kleedkamer kunnen doen (max. 8 personen in kleedkamer toegestaan). Denk daarover na en bedenk een voor het team goede oplossing
  • Er mogen maximaal 250 bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn. Het bestuur behoud zich het recht voor om bij overschrijding van dit aantal maatregelen te treffen, waaronder sluiting van het sportpark, ontzeggen van de toegang en/of het (gedeeltelijk) ontruimen van het sportpark.

Samengevat: geef elkaar de ruimte en houdt rekening met elkaar!

Weblinks naar de  KNVB Coronaprotocollen:

Voor spelers

Voor trainers

Voor de arbitrage

Voor ouders en toeschouwers